Jack Russel training en opvoeding

Een Jack Russel opvoeden zorgt er voor dat u er als baasje steeds goed aan doet om met een aantal verschillende factoren rekening te houden. Zo is er niet alleen het feit dat een Jack Russel relatief veel beweging nodig heeft, daarnaast zult u ook nog eens kunnen vaststellen dat deze actieve viervoeters zich niet zomaar laten doen.

Door een goede training te voorzien is het gelukkig wel mogelijk om het beste in het karakter van een Jack Russel naar boven te halen. Op deze manier beschikt u meteen over een bijzonder trouwe vriend voor het leven.

Het begin van de Jack Russel opvoeding

Eén van de eerste belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden bij een Jack Russel opvoeden is om deze opvoeding voldoende vroeg te beginnen. Het liefst van allemaal worden Jack Russels van jongs af aan aangeleerd om, om te gaan met de aanwezigheid van andere dieren (zowel groot als klein) en mensen.

Bovendien is het ook van belang om te observeren op welke manier uw Jack Russel reageert op situaties van allerlei aard. Bovendien kan het aanleren van commando’s helpen om de nodige gehoorzaamheid af te dwingen.

In de praktijk hoeft het aanleren van commando’s aan uw Jack Russel bovendien ook absoluut geen straf te zijn, in tegendeel. Het zijn slimme honden die erg leergierig zijn.

Tip: bij het e-book krijgt u gratis een e-book over commando’s leren aan uw Jack Russel.

De opvoeding van een Jack Russel pup

Het wordt voor wat de opvoeding van een Jack Russel pup betreft steeds aangeraden om de puppy kennis te laten maken met verschillende situaties.

Dit is interessant omdat met name uw mini Jack Russel op deze manier niet alleen bepaalde indrukken, maar ook ervaringen kan opdoen voor het latere leven.

Het opvoeden van een Jack Russel pup betekent in de praktijk zeker ook dat u er dagelijks de nodige tijd voor moet voorzien. Het te vaak alleen laten van uw pup kan er voor zorgen dat hij of zij op latere leeftijd moeite heeft om op een correcte manier te functioneren.

Dit niet alleen in het bijzijn van andere honden, maar ook van mensen. Sociaal gedrag is één van de sleutels tot een goed karakter bij een Jack Russel.

Wie wil er nu geen gelukkige en goed luisterende Jack Russel?

Jack Russel expert Jan Kramer onthult de technieken
om uw Jack Russel op de juiste manier op moet voeden.

Gratis Extra E-book: Honden Training Geheimen
Gratis Extra E-book
: Succesvolle Tips voor de Verzorging en Training van je Puppy
Gratis Extra E-book: Baas over je eigen Jack Russel
Gratis Extra E-book: Je Jack Russel Leren Komen Op Commando.

Tips voor een goede Jack Russel training

Wilt u er zeker van kunnen zijn dat uw Jack Russel opvoeden zonder problemen verloopt? In dat geval is het altijd belangrijk om rekening te houden met enkele cruciale tips voor een goede training voor uw Jack Russel. Wij hebben de belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet.

  1. Geef uw mini Jack Russel, ruwharige Jack Russel of andere variant niet zomaar een beloning omdat hij er zo lief uitziet. Het is belangrijk om uw viervoeter te laten begrijpen dat hij zich eerst goed moet gedragen vooraleer hij aanspraak kan maken op een beloning. Wilt u, uw Jack Russel graag een lekker snoepje geven? Zorg er dan voor dat dit altijd gebeurt als onderdeel van de training.
  2. Het trainen van een Jack Russel pup is heel wat eenvoudiger dan het trainen van een volwassen hond. Mogelijks irritant gedrag kan op deze manier immers perfect in de kiem worden gesmoord. Een belangrijk aandachtspunt welke is terug te vinden in elke Jack Russel cursus heeft betrekking tot het ongevoelig maken van uw pup voor gevoelens van frustratie.
  3. Focus bij een Jack Russel opvoeden steeds op het positieve. Eigenlijk geldt dit voor alle honden die moeten worden opgevoed, maar toch in het bijzonder voor deze terriër. Het belonen van goed gedrag zal u veel verder brengen dan het bestraffen van slecht bedrag. Bent u het daar niet mee eens? Kijk dan maar eens of schreeuwen tegen uw Jack Russel die met vuile pootjes in de zetel is gesprongen echt helpt. De kans is in de praktijk echter veel groter dat u in de toekomst nog veel meer vuile pootjes in uw zetel zult aantreffen.

De gevolgen van een foute opvoeding bij Jack Russels

Wilt u weten of u de opvoeding van uw Jack Russel goed (heeft) aangepakt? Wees dan steeds aandachtig voor verschillende karaktertrekken. Let er bijvoorbeeld op of uw Jack Russel niet te agressief of te nieuwsgierig is naar andere honden toe.

Waak er bovendien ook over dat hij of zij er geen probleem mee heeft om even alleen te zijn en geen afhankelijk gedrag gaat vertonen.

Ook de baas willen spelen over u en uw gezin is een belangrijke karaktereigenschap welke u tijdens een Jack Russel opvoeden moet trachten in de kiem te smoren.