Jack Russel kopen - waar moet je op letten?
Een Jack Russel pup kopen is voor veel mensen die graag een hondje zouden willen hebben een voor de hand liggende keuze. Hij is namelijk niet alleen klein, daarnaast eet hij niet (te)veel en is er geen uitgebreide vachtverzorging vereist. Toch dient er rekening mee te worden gehouden dat een Jack Russel op vlak van karakter geen alledaags hondje is.

Dit hondenras staat er dan ook om bekend niet alleen behoorlijk fel, maar ook eigenwijs en onverstoorbaar te zijn. Wilt u graag een Jack Russel kopen? Hou dan zeker niet alleen rekening met de voor-, maar ook met de nadelen.

Wij vertellen u graag alles wat u over een Jack Russel kopen dient te weten.

Waarom een Jack Russel kopen?

Een hond Jack Russel is niet alleen klein, maar bovendien ook erg slim. Daarnaast kunnen we ze perfect bestempelen als echte meesters in het doordrijven van hun zin.

In het merendeel van de gevallen krijgen ze hun zin bovendien ook nog eens voor het grootste gedeelte klaargespeeld. Eigenwijs en ook best sluw zijn de twee meest typische karakteristieke trekjes van deze energieke hond.

Ondanks het feit dat een Jack Russel behoorlijk van zich kan laten horen moet het gezegd dat ze erg lief zijn tegenover kinderen. Een Jack Russel kopen hoeft voor een gezin met kinderen dus zeker en vast geen risico’s met zich mee te brengen.

Ondanks bovenstaande is een Jack Russel kopen niet iets waar u voor moet kiezen zonder er eerst even goed over na te denken. Een Jack Russel vereist namelijk meerdere wandelingen per dag.

Bent u vooral op zoek naar een levendige viervoeter die niet alleen houdt van beweging, maar daarnaast ook nog eens goed overweg kan met kinderen? In dat geval is kiezen voor een Jack Russel pup zeker en vast een aanrader.

Toch moet u de eisen op vlak van opvoeding altijd in het achterhoofd houden. Een Jack Russel is immers een hondenras waar u toch wel een beetje vrije tijd voor zult moeten opofferen… al geldt dat eigenlijk voor elke hond.

Tip: Mocht u toch een Jack Russel kopen overweeg dan een e-book te kopen voor de opvoeding.

Waar rekening mee houden bij een Jack Russel kopen?

Brengt u een bezoek aan een Jack Russel fokker voor het kopen van uw kleine rakker? In dat geval kunt u zich bij binnenkomst meer dan waarschijnlijk verwachten aan een golf van aandacht.

Dit uiteraard op voorwaarde dat de Jack Russels uit het nest goed zijn verzorgd en reeds enigszins zijn gesocialiseerd. Een goede Jack Russel fokker zal hier vanaf het begin de nodige aandacht aan besteden.

Dit is dus zeker iets waar u even de aandacht op kunt vestigen. Een ander belangrijk gegeven met betrekking tot het feit of u te maken heeft met een goede Jack Russel fokker of niet is terug te vinden in het feit of hij niet alleen uw vragen beantwoord, maar ook zelf de nodige vragen stelt.

Een goede fokker wil namelijk altijd weten of zijn of haar Jack Russel pups een goede thuis zullen krijgen of niet.

Gezondheidsverklaring voor uw Jack Russel

U dient voor uzelf uit te maken of u er voor kiest om een Jack Russel aan te schaffen met of zonder stamboom.

Iets waar u wel steeds rekening mee dient te houden is het al dan niet aanwezig zijn van een gezondheidsverklaring. Enkel en alleen op deze manier kunt u er namelijk echt zeker van zijn dat u een gezonde hond koopt.

Informeer bij voorkeur ook steeds naar de gezondheid van de ouders. Op deze manier wordt u meteen ook geïnformeerd over mogelijke erfelijke aandoeningen waar uw Jack Russel pup mee geconfronteerd kan worden.

Hoeveel kost een Jack Russel kopen?

Een Jack Russel kopen doet u uiteraard niet zonder een zicht te hebben op de kostprijs welke u voor deze aankoopt dient te betalen. De Jack Russel prijs hangt uiteraard onder meer af van het feit of er sprake is van een stamboom of niet.

Gemiddeld kunt u er rekening mee houden dat een rashond al snel tussen de 500 en 1.500 euro kost. Indien u er voor kiest om een Jack Russel te kopen bij een particuliere fokker zullen de kosten doorgaans toch wel wat lager uitvallen.

Of u er nu voor kiest om een mini Jack Russel of een Jack Russel Black Tan te kopen maakt wat dit betreft eigenlijk geen verschil. Wees er in ieder geval wel zeker van dat uw Jack Russel pup de nodige inentingen heeft gekregen.

Controleer ook altijd of hij of zij reeds is ontwormd of niet. Alleen op deze manier haalt u het maximale genot uit een Jack Russel kopen.

Tip: Let ook op welke kosten er nog meer komen kijken bij de aanschaf van een Jack Russel pup.