Wat zijn de kosten van een Jack Russel

Of u nu een mini Jack Russel of een ruwharige Jack Russel wenst te kopen, in alle gevallen spreekt het voor zich dat u bij voorkeur een helder beeld zult willen hebben van de kosten welke u zult moeten betalen.

Veel mensen focussen zich in het bijzonder op de kosten voor de aankoop van hun Jack Russel pup. Uiteraard zijn deze belangrijk, maar ook na de aankoop volgen er nog heel wat extra kosten waar u rekening mee moet houden in uw maandelijkse financiën.

Wilt u graag een goed beeld hebben van de gemiddelde Jack Russel kosten welke er aan u aangerekend kunnen worden? Raadpleeg dan zeker de informatie op deze pagina!

Hoeveel bedraagt de gemiddelde Jack Russel prijs?

De prijs welke u moet betalen voor het kopen van een Jack Russel pup is uiteraard altijd afhankelijk van de Jack Russel fokker in kwestie. Dit neemt niet weg dat er wel zoiets bestaat als een gemiddelde kostprijs voor een Jack Russel hond met stamboom.

Op dit vlak kunt u rekening houden met een gemiddelde kost welke is gelegen tussen de 750 en 850 euro. De Jack Russel prijs voor de aankoop is niet de enige kost welke u meteen moet betalen. Hou bijvoorbeeld ook nog rekening met het kopen van een mand, een riem, een bakje om uit te eten evenals één of meerdere speelgoedjes

Eventueel ook aanschaffen: een bench (maat 47-63 centimeter) of lees het blog: Welke maat hondenbench is goed voor je hond?

Vooraleer een Jack Russel te kopen is het altijd belangrijk om even verschillende fokkers te vergelijken. De ene Jack Russel fokker is namelijk zeker en vast de andere niet. Het loont in de praktijk altijd de moeite om even ervaringen met de fokker van uw keuze op te zoeken. Hoelang is hij bijvoorbeeld al fokker? Zijn de hondjes gezond? Wordt er niet aan broodfok gedaan en ga zo maar door. Alleen op de manier bent u niet alleen verzekerd van een gunstige Jack Russel prijs, daarnaast kunt u ook nog eens rekenen op een echt gezonde hond.

Tip: lees vooral even ‘Jack Russel Fokkers, Waar Moet U Op Letten‘. 

De maandelijkse Jack Russel kosten

De éénmalige Jack Russel prijs is natuurlijk niet de enige die u aangerekend zult krijgen. Wat bovendien ook te denken van de vaste kosten welke bijvoorbeeld maandelijks dienen te worden betaald?

Deze kosten zijn vrij omvangrijk en kunnen betrekking hebben tot verschillende aspecten met betrekking tot uw hond.

Gezien het feit dat een Jack Russel natuurlijk geen grote hond is kunt u in principe rekenen op een gemiddelde kostprijs van zo’n 25 euro per maand.

Hierin zijn kosten inbegrepen zoals de voeding, het water, de eventuele snoepjes, etc. Een bezoek aan de kapster is uiteraard nog niet inbegrepen en kan een meerprijs met zich meebrengen.

Verzorgingskosten voor Jack Russel op jaarbasis

Bij het berekenen van de volledige Jack Russel prijs spreekt het voor zich dat u een goed beeld zult willen hebben van alle periodieke kosten waar u mee geconfronteerd kunt worden.

De maandelijkse kosten zijn inmiddels wel duidelijk en omvatten de belangrijkste, voorziene kosten waar u mee geconfronteerd kunt worden. Dat is uiteraard niet alles.

Er kunnen altijd nog onvoorziene kosten om de hoek komen kijken. De kosten voor de dierenarts mogen bij een bepaalde ziekte of andere aandoening bijvoorbeeld niet worden onderschat.

Een goede training kan er wel voor zorgen dat uw Jack Russel over een uitstekende weerstand beschikt waardoor een groot aantal aandoeningen zich veel minder eenvoudig kunnen manifesteren.

Het spreekt voor zich dat niet alle kosten welke u moet betalen voor uw Jack Russel op maandbasis worden aangerekend. Wat bijvoorbeeld te denken van de hondenbelasting welke per gemeente in rekening wordt gebracht?

Daarnaast zijn er ook nog een aantal verzorgingskosten die verspreid over het jaar voor uw Jack Russel dienen te worden betaald. Wat dit betreft kunt u denken aan inentingen, het ontwormen van uw Jack Russel hond evenals een behandeling tegen vlooien.

Zonder onverwachte extra’s kunt u wat dit betreft rekening houden met een kost van zo’n 100 à 150 euro op jaarbasis.

Tip: Bereken de maandelijkse kosten van een hondenverzekering

Met uw Jack Russel op cursus of niet?

Het koppige en vaak erg dominante karakter van een Jack Russel zorgt er voor dat het veelal wordt aangeraden om met uw viervoeter op cursus te gaan.

Wanneer u dit ook van plan bent en u mogelijks zelfs nog een vervolgcursus wenst te volgen is het uiteraard vanzelfsprekend dat u ook met deze extra kosten rekening zult willen houden.

Tip: Begin direct met het ‘Het Complete Handboek voor de Jack Russel‘.

Kosten voor het castreren van een Jack Russel

Tot slot nog een extra kost waar baasjes van Jack Russels (en eigenlijk ook alle andere honden) mee geconfronteerd kunnen worden. Heel wat mensen kiezen er tegenwoordig namelijk voor om hun Jack Russel reu of teef te laten castreren.

Bij een reu kunt u er rekening mee houden dat de volledige kostprijs hiervoor om en bij de 100 euro is gelegen. In het geval van een teefje ligt de te betalen kostprijs vaak minstens twee keer hoger.