Jack Russel fokkers – Waar moet u zeker op letten?

Jack Russel terriër pups koopt u uiteraard steeds bij een betrouwbare fokker. Vooraleer een pup aan te schaffen is het altijd een aanrader om verschillende Jack Russel fokkers te vergelijken. Controleer (indien mogelijk) altijd hoelang de fokker in kwestie reeds actief is en zoek eventuele ervaringen op via het internet.

Alleen op deze manier kunt u vaststellen of de fokker die u in gedachten heeft daadwerkelijk betrouwbaar is of niet. Is er sprake van broodfok? Dan spreekt het voor zich dat u deze Jack Russel fokkers bij voorkeur links zult willen laten liggen.

Dit niet in het minst omdat u er per definitie nooit zeker van kunt zijn dat u echt een gezonde Jack Russel pup zult kopen, in tegendeel.

Waar rekening mee houden bij het bezoeken van Jack Russel fokkers?

Een bezoek brengen aan Jack Russel fokkers betekent altijd dat u rekening dient te houden met tal van verschillende factoren.

Uiteraard wilt u er steeds voor kiezen om uw Jack Russel pup te kopen bij een betrouwbare fokker, maar daarnaast is er nog heel wat meer om bij stil te blijven staan.

Denk hierbij onder meer aan de exacte variant van het Jack Russel ras. Heeft u er bijvoorbeeld altijd al van gedroomd om een mini Jack Russel te kopen of wilt u vooral kiezen voor een ruwharige Jack Russel?

In al deze gevallen is het belangrijk om precies die fokker te vinden die het beste aan uw vooropgestelde verwachtingen weet te voldoen.

Aandoeningen waarover Jack Russel fokkers moeten informeren

Op het ogenblik dat u een gezondheidsverklaring krijgt voorgelegd is het wellicht duidelijk of uw Jack Russel pup gezond is of niet.

Dit neemt niet weg dat het merendeel van de Jack Russel fokkers hun klanten graag wijzen op de mogelijke gezondheidsrisico’s waar hun hondje mee te maken kan krijgen.

Kenmerkend voor een Jack Russel is bijvoorbeeld dat ze in de praktijk niet zelden te maken krijgen met de aandoening ‘Patella Luxatie’. Het betreft hier een erfelijke gewrichtsaandoening welke er voor zorgt dat de knieschijf van zijn plek af schuift.

Dit heeft als logisch gevolg dat uw Jack Russel mank gaat lopen. Is er sprake van lichte Patella Luxatie? In dat geval is het mogelijk dat uw hond zijn knieschijf terug op diens plaats krijgt gewoon door zijn (of haar) poot te strekken.

Advies over ervaring voor het opvoeden van Jack Russels

Een bijzonder vaak gehoorde vraag die menig aantal Jack Russel fokkers voorgeschoteld krijgen heeft betrekking tot de vereiste ervaring met bijvoorbeeld andere honden welke mogelijks reeds voor handen dient te zijn.

In principe is er voor het opvoeden van Jack Russel terriër pups geen bijzondere ervaring vereist. Wel zullen het merendeel van de Jack Russel fokkers benadrukken dat dit niet echt de eenvoudigste hond is om op te voeden.

Een puppy of een volwassen Jack Russel kopen bij een fokker?

Bij een bezoek aan Jack Russel fokkers is het steeds van belang om op voorhand voor uzelf uit te maken of u nu precies geïnteresseerd bent in het kopen van een pup of u ook genoegen kunt nemen met een volwassen hond.

In principe is het kopen van Jack Russel terriër pups in de praktijk het interessantst. Dit heeft alles te maken met het feit dat het opleren van een Jack Russel pup net wat eenvoudiger is dan een volwassen hond.

Heeft u dus met andere woorden de keuze en heeft u vooral nog niet zoveel ervaring met het opvoeden van een hond? In dat geval is de keuze voor een Jack Russel pup voor u wellicht al snel gemaakt.

Welke kosten brengen Jack Russel fokkers in rekening?

Het spreekt voor zich dat het elke Jack Russel fokker vrij staat om zelf te bepalen welke kosten hij voor de aankoop van zijn viervoeters in rekening brengt.

Bovendien is het zo dat er ook perfect verschillende tarieven gehanteerd kunnen worden. Vooral het soort Jack Russel is hierbij van doorslaggevend belang.

Geeft u bijvoorbeeld de voorkeur aan een mini Jack Russel of heeft u vooral altijd gedroomd van een Jack Russel Black Tan?

Welke van deze verschillende Jack Russel pups u uiteindelijk ook zult kopen, u kunt altijd rekening houden met een kostprijs variërend van 500 tot wel 1.500 euro voor een rashond. Vraag bovendien altijd bij uw Jack Russel fokker naar een gezondheidsverklaring. Ook de nodige informatie opvragen met betrekking tot de ouders van uw pup kan de moeite meer dan waard zijn.